In het museum van mini Billund staat een zeer zeldzame houten Pluto. Dit was de eerste licentie samenwerking die LEGO aanging. Het was met Disney. In 1956 starte lego deze overeenkomst. Tegenwoordig werken Disney en lego nog samen met bijv. Star Wars sets.

 hout 167 1

 hout 167 4

 hout 167 3

In mini Billund zijn we druk bezig geweest het museum weer helemaal in orde te maken voor de opening op 1 augustus. We hebben weer nieuwe museumstukken en met veel geduld zijn alle 1:87 auto's weer blinkend schoon

 

Meer dan 64.000 LEGO steentjes liggen klaar om door jullie omgetoverd te worden tot een enorme LEGO mozaïek van 2 x 3 meter! Kom jij ook meehelpen met bouwen? Hier alvast een voorproefje 

Vandaag hebben Janet en Andre onze nieuwe aanwinst in Denemarken opgehaald. Het is een astronaut. Het is niet precies bekend wanneer dit beeld in Billund is gemaakt, maar vanwege het logo met de open O moet het ergens van tussen 1973 en 1998 zijn. We gaan in mini Billund alvast weer een mooi plekje vrijmaken wat wel steeds lastiger wordt :-)

Mini Billund staat op LEGO World! We hebben een echt museum gebouwd waar je over de geschiedenis van LEGO kunt leren. Voor onze stand staat een echte Ferguson tractor. Hier is een van LEGO's eerste plastic speelgoedjes op gebaseerd. Die kun je ernaast bekijken in de vitrinekast.

Nu op onze site: Bekijk vele exclusieve foto’s van de oudste houten LEGO items tot de meest zeldzame uitgaven en collector’s items! Klik op Geschiedenis om de foto's te bekijken.

Inmiddels krijgen we in het museum van allerlei uithoeken al hulp en vragen over oude lego sets. Chris verzamelt oude 60 en 70 jaren gelijmde modelllen die in winkels werden gebruikt. Wij zijn ook grote fan van deze lego items. In Bressingham was een lego beurs en daar werd door Chris reclame gemaakt voor ons LEGO museum. In mini Billund hebben we ook een groot gelijmd kasteel staan die niet helemaal compleet was en Chris had ook een versie daarvan die niet helemaal compleet was maar een ander gedeelte. Zo werken we inmiddels over de grens samen met diverse verzamelaars van lego om het overzicht steeds beter te krijgen.

Bressingham lego brick

Dagelijks zijn we met veel plezier bezig om mini Billund leuker te maken. In het panorama (onze grote lego stad) wordt het nu steeds dag en nacht, 's nachts gaan de straatlantaarns aan etc.

Maar we kregen vaak de vraag wanneer dat gebeurde en hoe laat is het nu in de lego stad ?

klok dag

Daarom hebben we hard gewerkt aan een automatisch systeem dat vanuit een centrale computer naar verschillende kleine computertjes de tijd doorstuurt.

Maar goed zul je denken dan weet ik nog niets en daarom hebben we nu een speciale klok, die de dag en de nacht weergeeft, gemaakt.

De wijzer loopt gelijk met het aan en uitgaan van de lichtjes in de lego stad. Kom je ook een keer kijken hoe dat werkt?

We gaan nu aan de slag met de verlichting in de huizen want die kunnen we door dit systeem nu ook op een bepaald tijdstip laten aan en uitgaan.

Wat was de speurtocht in de meivakantie leuk! Er werd druk gezocht naar alle kippetjes en eieren en de meeste werden dan ook gevonden.
Alleen ei 17 was bijna onvindbaar.
Wist jij waar dit ei lag?

 

Kom in de Meivakantie naar mini Billund en doe mee met een leuke gratis speurtocht!


Je bent wel gewaarschuwd, de speurtocht zal niet makkelijk zijn! In het hele museum en in Panorama zijn tientallen eieren, van Lego natuurlijk, verstopt. Je hebt er een hele kluif aan om ze te vinden. Allemaal gevonden? Dan nog is de klus niet geklaard. Je moet namelijk de code kraken voor je weet wat de oplossing is.


Alles gevonden en code gekraakt? Lever dan je antwoord in en ontvang een leuk Lego prijsje. Op Tweede Paasdag (open van 10:00- 17:00u) hebben we zelfs extra leuke prijsjes om te winnen.

fd9f9300 f464 495e 962a 60dd45e6b6e2


Behalve de speurtocht is er nog veel meer te beleven in mini Billund. Ontdek de geschiedenis van Lego door de zeer uitgebreide collectie van het eerste houten speelgoed tot de modernste sets van nu. In het Panorama, een heuse Lego-stad, valt steeds iets nieuws te bewonderen. Met de opgedane inspiratie kun je zelf lekker bouwen in de Bouwplaats en daarmee een origineel Bouwdiploma verdienen. Op zoek naar een set voor thuis? Gegarandeerd dat je slaagt in de winkel.


Zien we jou ook in de Meivakantie?

Kijk hier voor de actuele openingstijden.

Tijdens de carnavalsdagen staat een UniKitty carnavalswagen in mini Billund. Fleur en Mieke hebben deze wagen gemaakt voor de schooloptocht en wij mogen deze super grote UniKitty een paar dagen lenen.

Op 6 februari gaat Lego Movie 2 in première waarin Emmet, Lucy en Batman weer vele avonturen zullen beleven. Lego-atrractie mini Billund in Wagenberg liet deze helden van Steenstad al schitteren in een heel groot mozaïek waaraan de bezoekers mee konden bouwen.

De vaste bezoekers houden altijd goed de website in de gaten om te kijken wanneer er weer begonnen wordt met een nieuw mozaïek. “Zodra er een nieuw mozaïek gestart wordt staan wij om 10.00u voor de deur,” vertelt een man enthousiast. “Met het hele gezin zitten we hier dan echt de hele dag te bouwen, ieder aan z’n eigen tegeltje. En bij ieder tegeltje dat we in de lijst klikken zijn we even trots.”


Mini Billund: “We merken dat het mozaïek een leuke aanvulling is in onze Lego-attractie. Kinderen, maar ook hun papa’s en mama’s, opa’s en oma’s konden altijd al naar hartelust bouwen in de Bouwplaats, waar tienduizenden steentjes liggen. Met hun creatie kunnen ze een heus diploma verdienen. Maar aan een groot mozaïek meewerken is toch weer wat anders. Dan werk je met z’n allen aan één heel groot werk, maar liefst ruim 64.000 noppen!


Met ons mozaïek spelen we graag in op de actualiteit, zoals bijvoorbeeld een kersttafereel in de wintermaanden, Harry Potter bij de uitgifte van de nieuwe serie minifiguren en nu dan de Lego Movie 2. Daarnaast hebben we in mini Billund natuurlijk het museum met een zeer uitgebreide collectie, echt al vanaf de eerste houten Lego uit 1932. Panorama is een complete stad, met huizen, wegen, treinen, bomen, auto’s en nog veel meer. Hier zijn bestaande sets te bewonderen, maar ook eigen ontwerpen. Er valt steeds iets nieuws te ontdekken.”
Op de vraag wat het volgende onderwerp van het mozaïek wordt luidt het antwoord: “We weten het nog niet. Misschien heeft iemand een leuk idee waar we iets mee kunnen.”

Heb jij een goed idee voor een nieuw mozaïek in mini Billund? Laat het weten via het contactformulier. Wie weet bouw je dan straks mee aan het door jou bedachte mozaïek!

Afgelopen week kwam een tv team van sbs6 langs om opnamen te maken in mini Billund voor een tv programma van Kim Lian. Belangrijk onderdeel van de opnamen die in het museum plaatsvonden van mini Billund was Maico. Hij werd geintervieuwd over zijn reusachtige GBC (waar we in mini Billund een kleine versie van hebben staan). Zoals je ziet vermaakte Kim Lian zich prima :

kim lian in de de duplo hoek

De laatste tijd is er weer flink gebouwd en gepuzzeld en begint het al aardg vorm te krijgen. Iederen heel erg bedankt voor het meebouwen. Kom jij de laatste tegels afmaken?

Onze GBC is inmiddels met een echt heel slimme pneumatische module uitgebreid. Via een LEGO compressor worden de zuigers in werking gesteld. Hartelijk dank Maico !

Deze kerstvakantie gaan we weer van start vanaf 27 december met onze nieuwe mozaiek bestaande uit ruim 64000 noppen. De eerste bouwers krijgen ook nog een mooie speciale bouwbedankkaart als je een tegel hebt afgebouwd. Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat !

In Februari 2019 komt de nieuwe LEGO movie film uit. We hebben al wat voorstukjes gezien en deze beloofd weer erg mooi en leuk te worden. Vanaf heden hebben we ook al veel speciale sets van dit thema te koop.

In het museum van Mini Billund hebben we een overzicht van alle werknemerssets die lego rond kerst uitdeelde. Het begon met een glow in the dark kruis in de jaren 50 en dit jaar is het een speciale uitgave rond het bestaan 40 jaar bestaan van de minifig. We gaan de set vandaag bouwen en hopelijk staat die dan morgen al in het museum voor de kerstvakantie.

n de begindagen van het bedrijf LEGO werden er voornamelijk houten producten gemaakt, maar ook enkele afwijkende items. Zoals een paar huishoudelijke speel producten. Bezems, blik en veger etc. We zijn erg blij met onze nieuwste aanwinst voor het museum mini Billund. Een zeer zeldzaame metalen lego item: een Blik. Het is ongeveer 18cm groot en is in rood uitgevoerd. Dankzij Janet hebben we dit zeer bijzondere item in Denemarken gevonden. Het is nog niet eerder gezien voorwerp voordat lego begon met de de echte lego stenen zoals we die nu kennen.

In een zeer oude catalogus is het blik terug te vinden met "setnummer" 2007 en koste toen ongeveer 1 kroon. Nu gaan we hard op zoek naar de veger.

blik advertentie

In mini Billund hebben we in het museum een heleboel sets staan, maar we hebben ook een ruim overzicht van allerlei "papierwerk" over lego. Om dit goed te laten zien hebben we nu de perfecte vitrines gevonden om historisch materiaal te laten zien. Om het historisch overzicht compleet te maken zijn we altijd op zoek naar reclame materiaal etc over Lego. Heb je toevallig nog iets liggen en je zou dat willen doneren aan het museum om het overzicht compleet te krijgen dan zou dat natuurlijk fantastisch zijn. We zijn bijv. ook nog op zoek naar de eerste nummers van de lego krant.

Er is erg hard gebouwd door een heleboel bezoekers van mini Billund en inmiddels is de, uit ruim 65000 noppen bestaande, Harry Potter lego mozaiek af. Iedereen hartelijk dank voor het mee bouwen. We gaan natuurlijk weer beginnen met plannen van een nieuw mozaiek. Als iemand een leuk idee heeft dan horen we dat gaag natuurlijk.

Noud heeft in onze winkel in Delft zijn welverdiende prijs opgehaald. Gefeliciteerd Noud !! We hebben erg gelachen om je leuke foto. Ook nog alle andere inzenders hartelijk dank voor jullie deelname. Er zaten echt een heleboel mooie en leuke inzendingen bij. 

Hier kan je het overzicht van alle foto's bekijken

lego noud croissant

In mini Billund is alweer gestart met een nieuw mozaiek met ruim 60000 noppen. Dit maal van Harry Potter en onze trouwste mozaiek bouwers stonden al vroeg op de stoep om te bouwen.

Eind November brengt lego deze heruitgave van set 4999 uit. De vorige versie was maar beperkt te verkrijgen. Lego is bezig met het produceren van lego items op een meer natuurvriendelijke wijze en in deze set zitten twee boompjes die gemaakt zijn van planten. 

vestas lego 10268 2

Celebrate green energy innovation with the LEGO® Creator Expert 10268 Vestas Wind Turbine.

Developed in partnership with Vestas, this detailed, motorized LEGO model captures the elegance and graceful movement of a traditional wind turbine and features a new-for-January 2019 spruce tree, manufactured from sustainably sourced plant-based plastic.

At approximately 39” (1m) high, the structure towers above a wooded hill and a house with furnished patio, mailbox, flowers and a white picket fence. Turn the nacelle left or right and switch on the included Power Functions motor to rotate the adjustable wind turbine blades and illuminate the cottage’s porch light.

This collectible model has been designed to provide a challenging and rewarding building experience with a touch of nostalgia and makes a great display piece for the home or office. This big LEGO set also includes a Vestas service vehicle and 3 minifigures: 2 Vestas service technicians kitted out with safety helmets and a woman, plus a dog figure.

  • Includes 3 minifigures: a woman and 2 Vestas service technicians with v-printed torsos, plus a dog figure.
  • Includes a LEGO® Power Functions medium motor, battery box and 2 new-for-January-2018 19.6” (50cm) extension wires.
  • This LEGO® Creator Expert Vestas Wind Turbine set also features adjustable wind turbine blades, detailed tower, movable nacelle with aircraft warning lights, Vestas service vehicle, trees, greenery and a house with garden, flowers, picket fence and a patio with 2 chairs, table and a parasol.
  • Turn the nacelle left or right and switch on the included Power Functions motor to activate the adjustable wind turbine blades and working porch light.
  • Celebrate renewable energy technology with this buildable science toy.
  • Open the service vehicle doors and slide out the retractable tool compartment.
  • Includes a new-for-January-2019 spruce tree; manufactured from sustainably sourced plant-based plastic.
  • Accessory elements include 2 safety helmets, tools and 2 envelopes.
  • This set includes over 800 pieces and is suitable for ages 12+.
  • Measures approximately 39” (100 cm) high, 24” (62cm) wide and 12” (31cm) deep.

lego creator expert vestas windkraftanlage 10268 van 2018

Op bouwsteentjes staat een uitgebreide review van deze architecure set.

 

Na lang speuren hebben we nu een mooie collectie MAXI minifig verzamelzakken voor in het museum. Deze hebben we opgehangen in het trapgat naar het museum bij het overzicht van de de verzamellijstjes. De zakken werden vooral in het buitenland gebruikt als promotie voor een nieuwe serie. We zijn vooral blij met de GB sport versie hiervan. En we vragen ons af of er in de zak van serie 10 mister gold zit ......

Als je inzoomt op de foto op 1 zak lijkt het net of het een klein zakje is. 

lego minifigs grote zakken

In het panorama hebben we lichtjes gemonteerd in Ninjago City. Het gaat er meteen van leven! Nu moeten we ook de rest van het panorama gaan doen!

In het Panorama hebben we allerlei LEGO treinen rijden.

Omdat we 7 dagen per week geopend zijn maken de treinen vele overuren waradoor ze kunnen gaan haperen. Met een arduino (minicomputertje) en een PIR (bewegingssensor) willen we kijken of we de treinen alleen kunnen laten rijden als er iemand in het panorama is.

Als eerste proberen we het met de nieuwe friendstrein.

lego friends trein

 rijdende lego trein

De nieuwe fabuland layout is af. We hebben nog een mooie plek gevonden om deze te plaatsen.

Het is een soort kijkdoos geworden en het was even lastig om het er goed in te krijgen, maar het is uiteindelijk goed gelukt. Sybrand, de fabulandman, heeft er weer iets moois van gemaakt.

lego fabuland 2

De kijkdoos bevindt zich tussen de twee mosaic bouwwerken in. De layout bestaat uit een overzicht van het populaire thema Fabuland. Fabuland werd door LEGO uitgebracht van ongeveer 1979 t/m 1989. Het is nog steeds erg populair en veel mensen verzamelen het ook nog actief.

lego fabuland 4

Hier kan je nog extra info vinden over welke sets er allemaal van uitgebracht zijn: www.fabuland.net

lego fabuland 1

Sybrand hard aan het werk in zijn prive mini sauna. Het was toch wel een heel gepuzzel om alles erin te krijgen en wel zo dat het van voor tot achter gevuld zou zijn. Inmiddels staan er ook 10 werkende lantaarn palen in en hebben alle inwoners van Fabuland het er weer erg naar hun zin.

Er staat vanaf nu een erg bijzonder display in de expo.

Deze is eind jaren 70 gemaakt voor winkels om de mogelijkheden van LEGO te laten zien. De display was voor Duitse winkels bedoeld, maar bevat diverse Nederlandse uitvoeringen.

Ook staat er de zeldzame LEGO Chocomel set (1620) bij. Het is een display met minifigs toen ze nog maar net bestonden.

Zelfs de windmolen en draaimolen werken nog. We zijn erg blij met deze aanwinst voor het museum.

Vandaag een hele mooie aanwinst voor het museum gekregen. Een geldwisselbakje uit de jaren 60. Daar waren we al heel lang naar opzoek. Heel erg bedankt Emiel.

De nieuwe achtbaan mag niet ontbreken op de kermis in het panorama. Kom je een ritje uitproberen?

Er wordt al weer druk gebouwd aan het nieuwe mozaïek. Thema is 60 jaar steentje en 40 jaar minifig.

Wilma en Hans hebben een heel leuk boek gemaakt: van Kapers tot Ketters. In dit boek worden LEGO verhalen verteld over de gevangenpoort. Het daarvoor speciaal gemaakte LEGO model staat nu tijdelijk in mini Billund.

tumblr_p4tihdi76b1vfvsxfo1_1280.jpg

Kom de de nieuwe spinners proberen van Ninjago en wordt Spinjitzu meester.

tumblr_p4im7oT1VI1vfvsxfo1_1280.jpg

Lorenzo maakt super leuke stop motion filmpjes van LEGO. Koffietijd kwam bij ons in mini Billund opnames maken hoe Lorenzo met veel geduld deze filmpjes maakt. Binnenkort is de uitzending op tv en kan je het resultaat zien van zijn stop motion film.

tumblr_p4im27xntc1vfvsxfo1_1280.jpg

De ouders van Noa gaan deze zomer trouwen. Noa bouwde de bruiloft alvast in LEGO.

tumblr_p4im0hXwqK1vfvsxfo1_1280.jpg

Kaatje is 4 en heeft een paard in een paardenstal gebouwd.

tumblr_p4ilytEhEj1vfvsxfo1_1280.jpg

Sylvana bouwt voor het eerst en maakt deze prachtige Harley Quinn.

tumblr_p24z1jF8KH1vfvsxfo1_1280.jpg

Voor het museum hebben we nu ook 1 van de allereerste stratenplannen die LEGO heeft gemaakt. Hier kon je op spelen met auto’s met schaal 1:87.

tumblr_p1k90qzmi31vfvsxfo1_1280.jpg

Kom mee bouwen met onze nieuwe kerst mozaïek, die uit meer dan 64000 noppen bestaat!

tumblr_p0xaet21BD1vfvsxfo1_1280.jpg

In afwachting van onze nieuwe mosaic is er opeens spontaan van alles gemaakt, heel leuk!

tumblr_p0a860WuF81vfvsxfo1_1280.jpg

Voor het museum hebben we er een heel mooi winkelmodel bij gekregen. Het is van eind jaren zeventig en heeft nog de minifigs zonder bewegende armpjes.

tumblr_p04htbO0YR1vfvsxfo1_1280.jpg

Op de bouwplaats kwamen we deze knap gebouwde Sint tegen.

tumblr_ozmxngGEV21vfvsxfo1_1280.jpg

We zijn begonnen met verzamelen van piratenschepen voor de nieuwe vitrinekast.

tumblr_ozfdrqLkpS1vfvsxfo1_1280.jpg

Wij zijn hoopvol dat de Sint zaterdag aankomt.

tumblr_oyw6zk2Eun1vfvsxfo1_1280.jpg

Na drie dagen was de mozaiek al af. Wij vinden hem erg mooi geworden. Alle bouwers bedankt voor het mee bouwen. Aan de andere kant gaan we binnenkort beginnen met de tweede mozaiek.

tumblr_oxwxnwZjSq1vfvsxfo1_1280.jpg

Karina is onze eerste bouwer aan onze nieuwe mosaic attractie. Kom je ook meebouwen?

tumblr_oxkj0xdLUY1vfvsxfo1_1280.jpg

Eindelijk wordt de Eiffeltoren, set 10181, geplaatst in het museum.

tumblr_ox22fxrjzX1vfvsxfo1_1280.jpg

Komende zondag zijn we 1 jaar open! Houd onze Facebook pagina in de gaten als je wilt weten hoe we het gaan vieren.

tumblr_owewz7HrMl1vfvsxfo1_1280.jpg

De grootste Lego set, 75192, met ruim 7500 onderdelen staat in het museum klaar om op 1 oktober gebouwd te worden in de Skybox om het 1 jarig bestaan van mini Billund te vieren.

tumblr_ovyqxlyEli1vfvsxfo1_1280.jpg

Er zijn wat steentjes achter de laden gevallen. Raymond heeft zich opgeofferd en is in de onderdelenkast gedoken.

tumblr_ovg2ahv3mj1vfvsxfo1_1280.jpg

Voor de nieuwe Ninjago movie zijn we een grote ninja vallei aan het bouwen voor het panaroma in mini Billund. Hier zie je daar een heel klein stukje van.

tumblr_ouf7mz8HNK1vfvsxfo1_1280.jpg

Deze week zijn er 15 nieuwe vitrine kasten binnengekomen voor het museum, wij hebben weer wat te bouwen de komende tijd :-)

tumblr_ota1dlw8oh1vfvsxfo1_1280.jpg

In het museum hebben we een hele zeldzame set erbij. Clumsy Hans ontworpen eind jaren 70 door Dagny Holm.

tumblr_ot6ramYtAV1vfvsxfo1_1280.jpg

Afgelopen woensdag hadden we BN De Stem op bezoek. Hier zie je de fotograaf de foto maken die uiteindelijk vrijdag in de krant stond, met een mooi artikel erbij. De uiteindelijke foto en het artikel vind je hier: http://www.bndestem.nl/breda/mini-billund-in-wagenberg-ziet-meer-bezoekers-dan-vooraf-verwacht~ae62afb9/

tumblr_osxwkwv8np1vfvsxfo1_1280.jpg

Onze Skybox is een echte VIP-ruimte. Voor kinderfeestjes, maar ook voor andere groepen is het een leuke en inspirerende plek om samen te komen. Zoals bijvoorbeeld deze groep bekenden uit de gemeente Drimmelen van afgelopen zaterdag ochtend.

tumblr_osu3zqis7X1vfvsxfo1_1280.jpg

De afgelopen weken hebben kinderen van diverse scholen gewerkt aan een hele leuke opdracht. Hoe kan je informatie over de dingen in het Lego museum op een leuke manier overdragen aan kinderen. We hebben in mini Billund een hele goede presentatie van iedereen gekregen, waarbij alle mooie ideeën aan de hand van allerlei voorbeelden werden uitgelegd. Heel knap en zeer bruikbaar waren alle verrassende voorstellen, vaak met prototypes. Super leuk dat jullie dat in ons Lego museum hebben gedaan !!!!

tumblr_orc6i51AbC1vfvsxfo1_1280.jpg

Thomas vierde vandaag zijn verjaardag in mini Billund met heel leuk gemaakte T-shirts met ieder zijn eigen naam. Gefeliciteerd Thomas!

tumblr_or2gi3oggb1vfvsxfo1_1280.jpg

De mooie Apollo Saturn V raket, gesigneerd door de designer, naast het 40 jaar oude winkelmodel.

tumblr_oq9f0qVn081vfvsxfo1_1280.jpg

De nieuwe LEGO carrousel 10257 staat nu ook al in het panorama en kan met een actie knop worden aangezet. De kikker is onze favoriet.

tumblr_opfgmf9dma1vfvsxfo1_1280.jpg

May the 4th be with you. Vandaag de Snowspeeder toegevoegd aan de Star Wars afdeling in het mini Billund museum.

tumblr_oonx2rJnvo1vfvsxfo1_1280.jpg

Ook serie 17 staat nu in het museum van mini Billund. Er zitten weer echt super minifigs bij. Onze favoriet is toch wel Rocket Guy.

tumblr_oo55nzBr8A1vfvsxfo1_1280.jpg

Mini Billund op de bus!

tumblr_onqezjZwY11vfvsxfo1_1280.jpg

Teambuilding van Pink to the Future in de skybox met het Maerlant college als voorbereiding op de wereldkampioenschappen Robotica in Amerika.

tumblr_onh0wiocPG1vfvsxfo1_1280.jpg

Dit weekend is er weer veel gebouwd in het panorama. De Minecraft berg is verder afgemaakt en Friends Heartlake City begint ook gezellig druk te worden.

tumblr_on61nzyVD51vfvsxfo1_1280.jpg

De nieuwe folder van mini Billund met plattegrond.

tumblr_omrc93jJJb1vfvsxfo1_1280.jpg

De lounge begint al op te schieten en wordt meteen al gebruikt om alle LEGO treinen uit te zoeken en te bouwen voor het museum.

tumblr_omlajtJ0jA1vfvsxfo1_1280.jpg

De onderdelenkast zijn we opnieuw aan het inrichten. Gelukkig hebben we een hoop helpende handjes.

tumblr_omerhlDgR81vfvsxfo1_1280.jpg

Inmiddels is de kast met alle LEGO folders ver af. Alle jaren vanaf 1970 zitten erin. We gaan nu verder met de oudere folders.

tumblr_omaipapL8y1vfvsxfo1_1280.jpg

Emma heeft vanochtend wel iets heel leuks gebouwd.

tumblr_olzh9klXhp1vfvsxfo1_1280.jpg

Wat een top carnavalsoptocht in Wagenberg.

tumblr_olgkvntWKu1vfvsxfo1_1280.jpg

Er wordt druk gebouwd aan de zeer zeldzame set 3450 voor in het museum.

tumblr_ol0lnpb6oe1vfvsxfo1_1280.jpg

In het museum hebben we nu ook een compleet overzicht van alle Cuusoo en LEGO Ideas sets.

tumblr_oklmq5WjJK1vfvsxfo1_1280.jpg

De Maersk vitrine is klaar.

tumblr_okc5uuT5d01vfvsxfo1_1280.jpg

De nieuwe extra vitrine kasten zijn binnen. In deze komt een uitgebreider overzicht van alle LEGO treinen.

tumblr_okaj1pup5M1vfvsxfo1_1280.jpg

Er wordt van alles gebouwd, mooie gebouwen, beelden en zelfs voetbalvelden op de bouwplaats, maar dit is natuurlijk ook wel erg leuk !

tumblr_ojrw2wSSq31vfvsxfo1_1280.jpg

Vanaf nu is Woody een permanente gast in het mini Billund museum. We zijn aan het werk om een compleet overzicht van Toy Story te maken.

tumblr_oj1s2pVrQ11vfvsxfo1_1280.jpg

Voor het museum hebben we weer een hele mooie aanwinst: een originele Lego poster van begin jaren 50, met reclame voor het houten kegelspel.

tumblr_oinbk5D2Cp1vfvsxfo1_1280.jpg

Op veler verzoek hebben we nu ook een friends bouwhoekje

tumblr_oijopnIvSx1vfvsxfo1_1280.jpg

Handig, een onderdelen (kerst)boom.

tumblr_oifjtmRgVx1vfvsxfo1_1280.jpg

Een hele mooie set voor het museum. Een feest om te bouwen.

 

tumblr_oiasi7rxnb1vfvsxfo1_1280.jpg

Het grote fabuland boek in het museum slaat nu weer automatisch de paginas om.

tumblr_ohvbzdsegR1vfvsxfo1_1280.jpg

De Fabuland layout is helemaal af. In ons mini bioscoopje hebben we oude Fabuland filmpjes draaien.

tumblr_ohrstfJI0V1vfvsxfo1_1280.jpg

Er wordt in de expo een nieuwe layout voorbereid: FABULAND. Een heel leuk thema waa we in het museum een mooi overzicht van hebben en vanaf deze week dus ook een hele fabuland city.

tumblr_ohevw6aNq61vfvsxfo1_1280.jpg

We hebben een hele leuke aanwinst voor het museum gekregen, maar of die lekker zit?

tumblr_ogwj6cXBeR1vfvsxfo1_1280.jpg

In het museum hebben we een set staan waarvan je niet zou verwachten dat deze door LEGO uitgebracht is: een LEGO Meccanodoos.

tumblr_ogktdhiyAv1vfvsxfo1_1280.jpg

Billi, Billi, Billi…..uh Bonne, Bonne, Bonne…..

tumblr_ogh61afw8p1vfvsxfo1_1280.jpg

Er wordt op de bouwplaats in thema gebouwd.

tumblr_ogfo54p75G1vfvsxfo1_1280.jpg

In onze skybox hebben we nu ook een “Party Zone” :-)

tumblr_oge7lykevO1vfvsxfo1_1280.jpg

In het museum wordt er hard gewerkt aan de extra verlichting in de bijzondere vitrinekasten, zoals bijv. deze met de allereerste lego sets.

tumblr_og8d8jRebC1vfvsxfo1_1280.jpg

Van een LEGO verzamelaar hebben we deze originele LEGO trafo ontvangen, waardoor we weer een oud model kunnen restaureren.

tumblr_og8d69bHxx1vfvsxfo1_1280.jpg

Onze nieuwe hulp bij de sleutelhangers en losse minifigs.

tumblr_ofwsqiYXNj1vfvsxfo1_1280.jpg

Er worden vele mooie bouwwerken gebouwd op de bouwplaats en welverdiende bouwdiploma’s uitgeschreven. We kunnen daar nog wel wat HULP van VRIJWILLIGERS bij gebruiken. Vind je het leuk om als vrijwilliger de creaties te beoordelen en een diploma te maken? Mail, ons dan.

tumblr_ofrlemQYYS1vfvsxfo1_1280.jpg

Een eetbare Billi, als speciale lekkernij voor een kinderfeestje.

tumblr_ofo699Izti1vfvsxfo1_1280.jpg

Zelfs in de winkel wordt er al veel gebouwd.

tumblr_ofm4tekYqx1vfvsxfo1_1280.jpg

In de expo is weer veel moois gekomen. Alex, de maker van Billi, heeft een groot aantal van zijn geweldige ontwerpen opgesteld in mini Billund. Inclusief de mini Billund trein.

tumblr_ofibdzoXMI1vfvsxfo1_1280.jpg

Het begin van de kermis in het panorama is gemaakt vandaag.

tumblr_ofg825UAhj1vfvsxfo1_1280.jpg

Bouwen is ook voor grote kinderen nog steeds leuk !